Email Marketing

Email Marketing-ul este un canal de comunicare al Internet Marketingului care iti permite sa transmiti continut si mesaje despre afacerea pe care vreiemail-marketing sa o promovezi, direct catre abonatii din propria baza de date. Este, deci, o metoda care tinteste extrem de precis publicul pe care il ai in vizor. In plus, este extrem de eficienta in ceea ce priveste costul, aducand un foarte bun Randament al Investitiei (ROI).

Beneficiile Email Marketingului

Iata cateva beneficii cheie pe care ti le aduce folosirea Email Marketing-ului:
Timp si efort mic afectat realizarii unei campanii fata de metodele traditionale (print, telefon etc.) de transmitere a unei oferte sau promotii. Ai avantajul de a aloca cea mai mare parte din timpul pentru campanie procesului de creatie (mesaj, design, lista adresanti etc.) si nu aspectelor administrative (relatia cu tipografia, resurse umane in cazul operatorilor telefonici etc.). De la ideie si pana la transmiterea email-ului pot fi numai cateva ore distanta. Email Marketingul este o metoda foarte utila atunci cand ai termene limita scurte.
Ai posibilitatea sa personalizezi mesajul, fapt ce va conduce la o „chimie” superioara cu destinatarul lui.
Poti segmenta listele din baza de date in functie de orice criteriu: clienti existenti, clienti potentiali, abonati doar la newsletter etc.
Ai posibilitatea de a comunica mult mai des cu cei din baza de date comparativ cu orice alta metoda clasica. Trebuie insa avuta grija sa nu abuzezi de acordul pe care il ai cu clientii pentru a le transmite mesaje si sa ii „intoxici” cu mesaje. Efectul va fi negativ si drumul pana la „unsubsribe” este foarte scurt.
Mesajele pot fi testate inainte de a fi trimise. Le poti transmite spre verificare si feed-back colegilor, sefilor etc. Acest ajutor poate fi extrem de util.
Informatia poate fi redistribuita si multiplicata chiar de catre cei carora tu le-o adresezi. Este mult mai usor ca un Emailclient care iti considera oferta utila si pentru altcineva sa o transmita mai departe.
Costurile sunt extrem de mici comparativ cu orice alta metoda ai putea alege sa iti transmiti mesajele este unul dintre marele avantaje ale Email Marketing-ului.
Ai posibilitatea de a urmari nivelul de interactiune al destinatarilor cu mesajul tau. Dispui de rapoarte detaliate asupra a cine a deschis mesajul, cine a dat click pe link-uri si mai ales, pe ce anume a dat click. Toate aceste informatii sunt extrem de utile in procesul de vanzare.
Protejati mediul inconjurator. Folosind email-ul reduceti numarul de copaci ce trebuiesc taiati pentru crearea de material publicitar printat (brosuri, fly-ere, reviste). Asadar, Email Marketingul este Eco-Friendly.
Poti creste cu timpul baza de date a destinatarilor fara ca aceasta sa aduca si cresteri mari de costuri. In functie de „unealta” pe care o folositi, poate exista situatia in carte sa nu existe deloc cresteri de costuri.
Intretinerea bazei de date se face extrem de usor. Poti adauga sau sterge in orice moment un numar oricat de mare de adrese de email-uri.

Cum se construieste mesajul pentru Marketing prin Email

Desi pare extrem de facila utilizarea Email Marketing-ului, nu este suficient sa construiti un mesaj pentru a avea rezultate. Exista o seama intreaga de aspecte atat tehnice, dar mai ales de continut unde aveti nevoie de un profesionist. Iata de ce:
– trebuie balansat extrem de atent continutul relevant pentru destinatar cu mesajele promotionale
– design-ul si gama de culori trebuiesc atent stabilite pentru a fi atragatoare, usor de parcurs cu privirea si sa o indrume catre elementele cheie din mesaj
– balansul intre text si imagini trebuieste si el stabilit cu atentie
– mesajul trebuie sa fie in aceeasi linie cu obiectivele generale de marketing stabilite
– design-ul trebuie testat pentru a fi siguri ca mesajul se afiseaza corect indiferent de dispozitivul de pe care este citit (desktop, laptop, tableta, mobil) si indiferent de provider-ul de email pe care il au cei care il primesc.

Impreuna putem incepe rapid si cu costuri mici o campanie de Email Marketing. Contacteaza-ne!